Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 wint 2 uur durende titanenstrijd

27 Januari stond de eerste thuiswedstrijd van 2018 op het programma. Meteen een ware topper tegen het als 3e geplaatste Bladel H1. Bedovo H1 staat op een keurige 4e plaats met 7 punten verschil met de nummer 3.
Het was de 2e wedstrijd van dit seizoen dat het vaandelteam met een volledige eigen selectie acte de presence gaf in sporthal D'n Ekker. Ditmaal was oud gediende Jaap Derks die het team kwam versterken indien zich blessures voor zouden doen.
Onder leiding van debuterende scheidsrechter Maud Crooijmans werd stipt om 19 uur gestart met de 1e set.
Het was direct duidelijk dat het beide ploegen menens was. De gasten uit Bladel probeerden het spel van Café Thuis Bedovo H1 op allerlei wijzen te ontregelen.
Enerzijds door een luidruchtige toeter -die eigenlijk niet thuis hoort op een spelersbank-, anderzijds lieten zij verbaal duidelijk merken dat ze niet van plan waren om zonder slag of stoot een set in te leveren. Voor het aanwezige publiek leverde dit een prachtig schouwspel op.
Het was Bedovo H1 dat vanaf het eerste moment de toon zette en direct op voorsprong kwam. Deze voorsprong liep uit tot zo'n 6 punten en Café Thuis Bedovo H1 stoomde zo af op een eenvoudige set winst. Één slechte rotatie zorgde er echter voor dat Bladel H1 langszij kwam en zelfs op setpoint kwam. Het Beek en Donkse vaandelteam liet zich niet van de wijs brengen en rechtte de rug. Het 4e setpunt werd omgezet in setwinst voor Bedovo H1; 30-28.
De opdracht voor de 2e set was simpel; Sneller schakelen wanneer we weer in deze slechte rotatie terecht kwamen. Wederom was het Bedovo H1 wat de toon zette en volle bak ging tegen de heren uit Bladel. De heren zochten elkaar verbaal op maar bleven ten allen tijde sportief met elkaar om gaan. Alle taken werden goed uitgevoerd en de mannen van sponsor Café Thuis kwamen nooit echt in de problemen. De 2e set bleef volkomen terecht in Beek en Donk met een stand van 25-22. De trein moest nu door blijven denderen om de gasten uit Bladel geen kans te geven om zich terug te vechten in de wedstrijd.
De 3e set vond er een wissel plaats aan de kant van Bladel H1, Bedovo H1 startte ongewijzigd. Het spel golfde beide kanten op. Aan Beek en Donkse zijde moest de diagonaal helaas de strijd staken wegens een opspelende knieblessure waarop Jaap Derks de gelederen kwam versterken. Op de één of andere manier kon Bedovo H1 haar stempel niet drukken op de 3e set. De voorsprong van de tegenstander was nooit enorm maar de heren kregen het niet voor elkaar om aansluiting te vinden. Het leek wel of Bedovo H1 alles gegeven had in de eerste 2 sets en het niet meer voor elkaar kregen om een tandje bij te schakelen. De 3e set moest als verloren worden beschouwd met 20-25. De 4e set moest de overwinning dan alsnog binnen gehaald worden door het vaandelteam. Bedovo H1 gaf in het begin van de set totaal niet thuis. Er werd totaal niet gescoord en de Beek en Donkse heren hadden vaak geen antwoord op de sterk blokkerende gasten. Niets leek er dan ook op dat er kansen lagen deze set. Richting het einde van de set stokte de machine bij Bladel H1 even. Bedovo H1 rook hun kans en pakte direct door. Dit resulteerde er in dat zij zelfs op setpunt kwamen. De boodschap was om nog één keer alles te geven om de winst binnen te halen. Het lukte de heren echter niet om het setpunt te pakken. Bladel H1 gaf meteen gas en pakte uiteindelijk de 4e set. Een 5e set moest uitsluitsel geven over de winnaar in deze strijd.
Om meer druk aan de buitenkant neer te leggen werd er voor gekozen om Dennis van Schijndel als passer/loper neer te zetten en Bart Delpeut naar midden te schuiven. Deze wissel pakte goed uit. Bedovo H1 dicteerde het spel in deze beslissende set. Een overwinning kwam niet meer in het gevaar. Dit zorgde dat de mannen de laatste set redelijk eenvoudig uit konden spelen en binnen haalde met 15-11. Hiermee kwam er een einde aan de 2 uur durende titanenstrijd. Beide teams zorgden voor een mooi schouwspel waarbij het publiek wellicht de grootste winnaar was. Desondanks is het toch lekker om als winnaar van het veld te stappen! Publiek, scheidsrechters en teller bedankt! Volgende week wacht de mannen alweer de volgende wedstrijd tegen rode lantaarndrager Somas/Activia.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.