Volleybalvereniging Bedovo

Cafe Thuis/Bedovo heren 1 snakt naar het einde van de competitie.

Op zaterdag 7 april stond de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde VC Athos heren 1 op het programma voor de mannen van Cafe Thuis/Bedovo heren 1. Door blessures en absentie werd de hulp ingeroepen van de bijna vaste speler PJ en good old Ruud van Dijk.
De beginopstelling is zoals bijna iedere wedstrijd Bart Rovers en Dennis van Schijndel op buiten, Ruud en Koen op midden, Waar PJ de diagonaal is en Bart Knaapen de spelverdeler. En weer terug van vakantie, onze geblesseerde diagonaal maar nu coach, Remco van de Vorst. Vanaf het begin werd duidelijk dat Bedovo niks cadeau zou krijgen deze avond. Bedovo had problemen in de passing waardoor de spelverdeling het ook moeilijker kreeg. Toch werd er goed gewerkt maar was het de diagonaal van de tegenpartij die de gehele wedstrijd nagenoeg onstopbaar was. Mede dankzij een goede servicereeks van Ruud van Dijk en Bart Rovers kon Bedovo bij blijven maar aan het einde van de set was het de diagonaal van Athos die de 1e set binnen haalde met 25-23.
De 2e set kreeg hetzelfde beeld als de 1e, het was het allemaal net niet aan de kant van Bedovo. Door zelf teveel servicefouten te maken en de servicepass niet goed was kon Athos de hele set bij blijven. De voorsprong van Bedovo werd niet groter dan 3 punten waardoor het richting het einde van de set nog spannend kon worden. Op een stand van 22-23 in het voordeel van Bedovo maakte de tegenstander een opstellingsfout waardoor het makkelijk 22-24 werd, waarna Bedovo de 2e set kon binnen halen met 22-25.
Helaas werd set 3 een kopie van set 1, er werd wel hard gewerkt maar aan het einde van de set kwamen de heren toch net tekort waardoor deze verloren werd met 25-20.
Na een kleine preek van onze coach Remco van de Vorst gebeurde er een klein wondertje. de foutmarges op de servicepass ging omlaag, het verdelen van het spel ging beter en de aanvallers konden makkelijker scoren. Dit is het minimale niveau wat Bedovo ook moet en kan spelen zonder dat het uit hoeft te blinken. Athos had hier niks tegen in te brengen waardoor Bedovo de 4e set winnend afsloot met een ruime set overwinning van 14-25.
Een 5e set kwam eraan te pas om een winnaar te krijgen. Het magische van set 4 was weer compleet verdwenen en Athos kreeg de spirit weer terug. Helaas kon Bedovo geen vuist maken en verloor het de 5e set met 15-9.
Een 2-3 nederlaag tegen een laag geklasseerd team typeerd op dit moment het spel van Bedovo. Een kleine bezetting met blessures en absenties vergt meer energie van de spelers tijdens dit seizoen. Maar toch staat Cafe Thuis/Bedovo heren 1 netjes op een 4e plek op de ranglijst waar handhaving in het begin van het seizoen nog de doelstelling was.
Bedovo kan nu alvast terug kijken op een geslaagd en leuk seizoen waar beroep is gedaan op oud spelers en een nieuwe speler om toch wedstrijden te kunnen spelen. Zonder deze invallers zou Bedovo heren 1 dit seizoen niet meer bestaan hebben. Daarom wil ik ze bij deze nu ook alvast bedanken voor hun inzet en energie!
Met nog 2 wedstrijden voor de boeg tegen de nummer 6 Ledub en kampioen Asterix (proficiat) is een minimale eindplek nummer 5.
Aanstaande zaterdag 14 april begint de wedstrijd thuis tegen Ledub waar hopelijk een goed resultaat word behaald om de 4e plek vast te houden.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.