Volleybalvereniging Bedovo

Cafe Thuis/Bedovo Heren 1 eindigt op de 4e plek.

Op zaterdag 21 april stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Maar voordat ik verslag uit breng wil ik jullie eerst meenemen naar het einde van vorig seizoen.
Bij de evaluatie over het seizoen 2016/2017 werd door 3 spelers aangegeven de volleybal schoenen aan de wilgen te hangen. Zo ging Bedovo heren van een bezetting van 9 man, naar een bezetting van 6 man. Rekening gehouden met de word case scenario's moest er een plan van aanpak opgesteld worden, aangezien de overige 6 spelers toch wel graag door wilden gaan. Zo werd er besloten om oud spelers te benaderen of zij bereid waren om het team te versterken wanneer het nodig was. Door de vele positieve reacties terug kon er al snel een lijst gemaakt worden van spelers die Bedovo heren 1 wel wilde helpen in tijd van nood. Toen eenmaal het programma bekend was werd er een lijst opgesteld voor wanneer welke spelers mee deden. Door dit al zo snel de deur uit te doen konden deze invallers al snel aangeven of ze wel of niet konden waardoor de lijst al binnen een week van de bekendmaking van het programma rond was. Hierbij kwam ook nog eens kijken dat er een speler mee kwam trainen die ook wel mee wilde doen met wedstrijden, extra bonus dus!
Zo werd aan het begin van het seizoen tijdens een van de 1e trainingen een overleg gepland hoe we dit seizoen zouden gaan aanpakken en wat onze doelstellingen zouden zijn. Al vlot kwamen 2 doelstellingen naar voren die iedereen ambieerde, handhaving en plezier maken. Vooral het plezier maken stond bij iedereen hoog aan het lijstje. Dit betekende tijdens de wedstrijden dat er meer geaccepteerd van elkaar zou moeten worden en dat we elkaar meer zouden moeten helpen. Nou jongens en meisjes, ik kan jullie vertellen dat beide doelstellingen met gemak zijn behaald!! Door als een diesel in het begin van het seizoen te starten leek de doelstelling handhaven niet zo heel gek, maar na enkele wedstrijden kwamen de mannen van Bedovo los. Wedstrijden werden met goed spel en veel plezier gewonnen, waarbij krakers zoals tegen Were Di toch iets extra's gaven. Halverwege het seizoen werd er in de winterstop terug gekeken op de 1e helft. Met alleen verliespartijen tegen de gedoodverfde kampioen Asterix, een hele slechte wedstrijd tegen VC Olympia, gevolgd door net niet tegen Bladel en tegen runner up VC Unitas werden de overige 7 wedstrijden gewonnen. Zo ging Bedovo heren 1 op een 5e plaats de winterstop in.
Het 2e deel van de competitie werd zwaarder voor de mannen van Bedovo. Na een wedstrijd of 5 in de 2e helft begon de tank langzaam aan leeg te raken. Waar tegen de hoger geplaatste teams iedere keer goed spel werd vertoond was het tegen de lager geklasseerde teams waar Bedovo zich tegen blameerde. Onnodige punten werden weg gegeven waardoor de hoge eindklassering steeds verder weg liep. Ondanks nederlagen tegen nummer 11 VC Volt en nummer 10 VC Athos bleek de 4e plek de hoogst haalbare richting het einde van het seizoen. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg stond Bedovo 1 punt achter op de nummer 3 VC Bladel, en 3 punten voor op de nummer 5 VC Were DI. Maar de laatste wedstrijd was wel de topper tegen de inmiddels kampioen Asterix. Kon Bedovo de 4e plek toe eigenen?
Op zaterdag 21 april stond de laatste wedstrijd op het programma, en dat tegen de nummer 1 VC Asterix. Deze mannen werden vanaf wedstrijd 1 al bestempeld al gedoodverfde kampioen en dit hebben ze ook waar gemaakt. Met alleen de wedstrijd tegen ons konden deze mannen de magische grens van 100 punten bereiken, deden ze dit ook dan stond er een cadeau tegen over van de coach. Ondanks de sommige spelers echt toe zijn aan de rust, werd er toch opgeladen begonnen aan de wedstrijd. Maar Asterix begon sterk en Bedovo angstig met veel eigen fouten. Aan het einde van de set begon Bedovo nog aan een eindsprint maar het was te laat. Zo ging set 1 verloren met 25-17.
Set 2 begon al wat meer te lopen, de diesel kwam langzaam op gang en Bedovo kwam steeds beter in de wedstrijd. Maar door 1 goede service reeks aan de kant van Asterix waar Bedovo geen antwoord op had werd een achterstand gecreëerd die Bedovo ook hier weer niet goed kon maken. Set 2 werd verloren met 25-19.
Toch had Bedovo het gevoel dat er meer in zat. Set 3 gaf Bedovo vleugels, waar in de gehele set een kleine voorsprong behouden werd. Bedovo had de service van de tegenstander beter onder controle wat er toe leidde dat de aanvallers beter bediend konden worden. Dit resulteerde erin dat het richting het einde van de set er op leek dat Bedovo hier de 2-1 zou gaan maken. Echter waren het 2 kleine fouten aan de kant van Bedovo die de overwinning uit handen gaven. VC Asterix maakte hier dankbaar gebruik van en trok zo moeizaam ook de 3e set naar zich toe, 25-23.
De vleugels die Bedovo in de 3e set had leken wel op engelenvleugels in de 4e set. Een hoge servicedruk, een bijna foutloze passing, en goede aanvallen zorgde ervoor dat de motor bij Asterix heel stop gezet werd. De bijna alles scorende diagonaal van de eerste 3 sets werd vakkundig gestopt door de blokkade van Koen, waar Dennis diezelfde diagonaal met een snoeiharde aanval rechtdoor op zijn hoofd sloeg waardoor zijn 3e pul van het seizoen een feit was. Bedovo denderde de gehele set op deze manier door. Ook wissels aan de kant van Asterix, hetzelfde als de time outs hadden geen effect op het spel van Bedovo. Met de grootste set nederlaag voor de heren van Asterix werd de laatste set van het seizoen winnend afgesloten met 25-12! Na het laatste fluitsignaal werden de flessen bier open getrokken (die bij aanvang van de wedstrijd cadeau zijn gedaan aan Asterix) en werd met de tegenstander op het veld nog even na gepraat.
Zo nu we de voorbeschouwing en de wedstrijd besproken hebben rest mij alleen het slot stuk nog te schrijven.
Cafe Thuis/Bedovo heren 1 kan terug kijken op een zeer geslaagd seizoen. Waar handhaving de doelstelling was aan het begin, bleek de 4e plek het eind station. Waar hele mooie wedstrijden werden afgewisseld met wedstrijden die eigenlijk het bekijken niet waard zijn, kan heren 1 toch trots zijn. Dit alles was niet mogelijk voor de 6 over gebleven spelers zonder de hulp van alle invallers. Bij deze wil ik ze namens het hele team nogmaals hartelijk de volgende spelers bedanken voor hun inzet. Huub Vermeer, Jaap Derks, Joost van Vijfeijken, Stijn Knaapen, Inse van Gelder, Marijn Sponselee, Dennis Brouwers en Pieter John Wessels. Bedovo heren 1 heeft voor komend seizoen besloten om komend seizoen hetzelfde te doen als dit jaar. Met behulp van oud spelers het team te voltooien en leuke potten te ballen. Na anderhalve pagina van schrijven een beetje onzin uitkramen is het tijd om dit verslag tot een einde te brengen. Namens Cafe Thuis/Bedovo heren 1 wil ik alle invallers, supporters, scheidsrechters, tellers en barpersoneel bedanken om het sterrenteam bezig te zien.

Tot volgend seizoen!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.