Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo Dames 1 vergeet ook in het nieuwe jaar de punten te pakken

Nieuw jaar, nieuwe kansen op de broodnodige punten. Met de hervonden spirit uit de laatste wedstrijden voor de vakantieperiode, reisde Bedovo dames 1 zaterdag vol goede moed af naar Kessel. Tegen de nummer 4 van de ranglijst toonde Bedovo zich eerder een gewaagde tegenstander. Tijd dus om weer eens te stunten!
Omdat het team niet volledig ongeschonden de jaarwisseling is doorgekomen (Lente van Bree brak haar sleutelbeen met haar skicapriolen), was de bank met wissels akelig leeg. De boodschap voor de fitte speelsters was daarmee duidelijk: met deze basis moest het gebeuren.

De eerste set begon niet onaardig. Al lukte het Next/Bedovo DS 1 niet om een puntenserie neer te zetten, wel konden zij mee met het snelle spelletje van de Limburgse dames. Lang ging de score dan ook gelijk op, tot Kessel uiteindelijk toch een voorsprong op wist te bouwen. De set eindigde in 25-17.

In de 2e set toonde Bedovo zich opnieuw weerbaar. De tegenstander liet vrijwel geen steekjes vallen, maar toch wist Bedovo hun wat zwakkere momenten goed uit te spelen. De pass liep beter dan in de 1e set en er werden meer ballen van de grond gehouden. In de aanval en service kon er echter niet genoeg druk gezet worden om ook daadwerkelijk de leiding te nemen. Daarop nam Kessel het heft in eigen hand en met 25-19 wonnen zij ook de 2e set.

Al was het niet slecht wat de Beek en Donkse dames tot nu toe lieten zien, het was simpelweg niet goed genoeg. En ondanks alle goede bedoelingen, bracht de 3e set daar geen verandering in. Kort ging het goed, maar na de eerste paar punten volgde een servicebeurt die Bedovo niet onder controle kon krijgen. Kessel nam een voorsprong die niet meer kon worden bijgehaald. 25 -16. En de wedstrijd dus verloren...

Winst zat er niet meer in, maar dat ene setje zou toch wel verdiend zijn. Met iets meer lef en overtuiging wist Bedovo in de 4e set eindelijk een kleine voorsprong te nemen. Tot het einde werden de punten gelijk verdeeld en dus het beloofde een spannende eindsprint te worden. Aanvallend drukte vooral Silke bij vlagen haar stempel en Kyona blokkeerde een paar heerlijke ballen. Helaas maakte het sterke spel zo nu en dan ook plaats voor slordige ralleys en onnodige tegenpunten. Spannend bleef het tot het eind, maar dat verdiende punt kwam er niet. 26-24 en opnieuw met lege handen naar huis.

Maarrr... We verliezen de hoop niet! Komende zaterdag zullen we thuis ons beste beentje voor moeten zetten om tegen één van de hekkensluiters wel de punten te pakken. Hopelijk volgende week dus beter nieuws!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.